نما ساختمان اهمیت بسیار زیادی در طراحی و اجرا یک پروژه ساخت و ساز دارد. در واقع، نما ساختمان علاوه بر جلب توجه و زیبایی بصری، تأثیرات مهمی بر کارایی و عملکرد ساختمان دارد. در این مقاله از وبسایت بوم آور به بررسی طراحی و اجرا نما کرتن وال می پردازیم.
پیشنهاد مطالعه: بازسازی نما
طراحی و اجرا نما کرتن وال چیست؟
نما ساختمان کرتن وال یک روش طراحی نما خارجی است که ابتدا در دهه ۱۹۸۰ میلادی در هلند معرفی شد. این نوع نما از جنس برگههای فولادی با پوشش متشکل از آهن و مس است و به نماهایی که به شکل قرقره در ساختمان نصب میشوند، اطلاق میشود.
طراحی نما ساختمان کورتن وال مزیت هایی از جمله مقاومت در برابر زنگ زدگی و خوردگی، مقاومت در برابر آتش، انعطاف پذیری در طراحی و استفاده از مواد بازیافتی را دارد. علاوه بر این، نماهای کورتن وال به دلیل استحکام ساختاری خود، از لحاظ پایداری و دوام به شدت قابل اعتماد هستند. استفاده از نماهای کورتن وال در طراحی ساختمان ها، با بکارگیری تکنیک های مدرن و سازگار با محیط زیست انجام میشود. البته، برای طراحی نماهای کورتن وال نیاز به مطالعه و رعایت استانداردهای مربوطه و همچنین همکاری با مهندسان و متخصصان معماری می باشد.
طراحی نما کرتن وال | اجرای نما کرتن وال | طراحی و اجرا نما کرتن وال
طراحی نما کرتن وال
طراحی نما ساختمان به صورت کورتن وال یک روش معماری است که از جنس فلز Corten Steel برای ظاهر خارجی ساختمان استفاده می کند. Corten Steel نوعی فولاد با خاصیت خاص است که با عبور زمان و تماس با هوا این فلز ها توسط اکسیداسیون، پوششی از خاکستری یا قهوهای روی سطح خود ایجاد میکند که به ساختمان شکل و جذابیتی بسیار خاص می بخشد.
برای طراحی نما ساختمان به صورت کورتن وال، ابتدا معمار یا مهندس معمار بر اساس نیازها و الزامات پروژه، طرحهای اولیه را ایجاد می کند. سپس با در نظر گرفتن جزئیات فنی و استفاده از نرمافزار های طراحی ساختمان مانند AutoCAD یا Revit، نما ساختمان به صورت دقیق تر و با جزئیات فنی بیشتر برای اجرا آماده میشود.
در مرحله بعد، برای اجرا نما به صورت کورتن وال، شیارهای مناسب در ساختمان برای قرار دادن پانلهای فلزی Corten Steel ایجاد می شود. پانل های فلزی سپس با استفاده از روش های نصب و اتصالات مختلفی مانند جوشکاری یا اتصالات مکانیکی به شیارها یا فریم ساختمان متصل میشوند.
همانطور که گفته شد فلز بعد از فرایند اکسیداسیون به رنگ قهوهای یا خاکستری تبدیل می شود. این لایه محافظتی است که به ساختمان امکان میدهد تا در برابر عوامل جوی و خوردگی مقاومت کند و در عین حال زیبایی و استحکام خود را به خوبی حفظ کند.
اجرا نما کرتن وال
اجرا نما کورتن وال یک فرآیند پیچیده است که برای ساخت و نصب نما خارجی ساختمان ها استفاده می شود. در ادامه، به مراحل اجرا نما کورتن اشاره میشود:
- بررسی طرح و طراحی: در این مرحله، طرح و طراحی نما کورتن وال توسط مهندسان و معماران ارزیابی می شود. به عنوان مثال، جزئیات ساختمانی، ابعاد، مواد استفاده شده و اتصالات بررسی می گردد.
- تهیه مواد: پس از تأیید طرح، مواد لازم برای نما کورتن وال تهیه می شود. این مواد ممکن است شامل پنجرهها، دربها، چوب، فولاد، آلومینیوم، شیشه و مهرههای اتصال باشد.
- ساخت اجزاء: در گام بعدی، اجزاء مانند قابها، پنجرهها، دربها و سیستم اتصال را تولید میکنند. این اجزاء معمولاً از آلومینیوم، شیشه و چوب ساخته میشوند.
- نصب سازه اصلی: سازه اصلی کار که شامل قابها و اجزاء مهم دیگر است، به ساختمان نصب میشود. در این مرحله، سیستم اتصالات برای اتصال نما کورتن وال به ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.
- نصب پنجرهها و دربها: پس از نصب سازه اصلی، پنجرهها و دربها به نما نصب میشوند. این اجزاء به عنوان بخشهای حرارتی و ایمنی نما کورتن وال عمل میکنند.
- نصب شیشه: در این قسمت، شیشهها نصب میشوند. شیشهها باید با دقت و به روش مناسبی نصب شوند تا از تراکم، عایقبندی صوتی و حفاظت در برابر عوامل جوی محافظت کنند.
- طراحی و نصب سیستم آب بندی: در بخش آخر، سیستم آب بندی نما کورتن وال طراحی و نصب میشود تا از نفوذ آب به داخل ساختمان جلوگیری شود.
سخن پایانی من باب طراحی و اجرای نما کرتن وال
طراحی و اجرا نما کرتن وال؛ یکی از بهترین و شکیل ترین طراحی ها در زمینه نما خارجی ساختمان است. پس از انتخاب نما کرتن وال برای سازه خود، شما می توانید از یک معمار، مشاوره گرفته و تصمیم خود را عملیاتی نمایید. مجموعه بزرگ بوم آور با سال ها تخصص و تجربه در زمینه طراحی نما ساختمان با پشتیبانی آنلاین، آماده خدمت رسانی به شما مشتریان گرامی است. همین الان با ما تماس بگیرید.