طراحی تالار عروسی و پذیرایی و مهمترین نکات پیرامون طراحی و اجرای آن
طراحی تالار عروسی جزو آن دسته از کارهایی است که علاوه بر دانش، نیاز به تجربه، مهارت و ذوق هنری نیز دارد. ممکن است با تالارهای عروسی مختلفی مواجه شده باشید که علیرغم زیبایی، دارای مشکلات فنی زیادی بوده اند و همین مسئله، منجر به عدم رضایت متقاضیان برای برگزاری جشن عروسی شده است. این مشکلات می توانند به دلایل زیادی ایجاد شوند. از طراحی و اجرای نامطلوب گرفته تا انتخاب نادرست مصالح و… همه و همه می توانند در بروز آنها نقش داشته باشند. اگر به عنوان معمار می خواهید عملکرد بهتری در زمینه طراحی تالار عروسی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم تا آخر این مطلب همراه ما باشید.
مطالب مرتبط: ” نکاتی پیرامون طراحی دکوراسیون داخلی تالار عروسی شیک و مجلل “
” دکوراسیون داخلی و نمای خارجی تالار خود را دگرگون کنید “
” دکوراسیون داخلی تالار تشریفاتی و لابی مجلل با ایده هایی نوین و مقرون به صرفه “
گام اول را درست بردارید
یکی از مهم ترین کارهایی که باید پیش از هر چیز مورد توجه قرار بگیرد، تحلیل سایت است که به آن فاز صفر یا مطالعات قبل از طراحی نیز گفته می شود. هر چه وقت و دقت بیشتری صرف این مرحله از کار شود، مسلماَ نتیجه بهتری در آخر کار حاصل خواهد شد و خطاهای احتمالی به نزدیک صفر می رسد. در این مرحله از کار، موقعیت مکان تالار عروسی، مورد بررسی قرار می گیرد. چنانچه محل قرارگیری تالار عروسی در یک منطقه مسکونی پر تراکم باشد، باید تمهیداتی را در طراحی و اجرای تالار مد نظر قرار داد.
برای مثال، آکوستیک کردن دیوارهای تالار برای جلوگیری از خروج صدا، یکی از کارهایی است که باید مد نظر باشد. کارهای دیگری چون بررسی آلودگی محیط، جهت وزش باد، ساختمان های مهم اطراف، دسترسی ها، فرهنگ و آداب و رسوم مردم منطقه، محدودیت ها و …، همگی جزو مواردی هستند که در این مرحله باید مورد توجه قرار بگیرند.
طراحی تالار عروسی
بعد از تحلیل سایت و بررسی تمامی جوانب، نوبت طراحی تالار عروسی است. برای طراحی تالار عروسی، باید عکس های بسیار زیادی را نگاه کرد. البته دیدن این عکس ها نباید صرفا به نمونه های داخلی محدود شود و دیدن نمونه های طراحی خارجی نقاط مختلف دنیا، خالی از لطف نیست. اما در نهایت، معمار باید از خلاقیت خود بهره بگیرد و صرفاَ به کپی کردن نمونه ها اکتفا نکند چون هر چه طرح خاص تر و منحصر به فرد باشد، بیشتر به چشم می آید و ماندگار خواهد شد. به غیر از موارد یاد شده، معمار باید با کارفرما گفت و گو داشته باشد و انتظارات او را نیز مد نظر قرار بدهد چون در نهایت نتیجه کار باید منجر به جلب رضایت او شود.
کدام سبک طراحی تالار بهتر است؟
قطعاَ طراحی تالار عروسی باید تابع یک سبک خاص باشد. سبک های کلاسیک، سنتی و حتی مراکشی و … برای این منظور می توانند مفید باشند. اما از آنجایی که بسیاری از عروس خانم ها دوست دارند برگزاری مراسم را در فضایی مانند قصر تجربه کنند، سبک کلاسیک می تواند گزینه بهتری به حساب بیاید. به ویژه اگر به آن چاشنی مجلل بودن نیز اضافه شود. البته نباید این نکته را از یاد برد که در طراحی تالار عروسی، صرفاَ زیبا بودن آن ملاک نیست و باید به کاربردی بودن فضاها نیز دقت کافی داشت.
جزئیات بیشتری از طراحی تالار بدانید
معماران باید در طراحی تالار پذیرایی، جزئی نگر باشند تا در زمان اجرا، با مشکلات جدی مواجه نشوند. هر چقدر طراحی اولیه و طراحی نهایی با دقت بیشتری انجام شود، نتیجه اجرا نیز بهتر خواهد شد. یکی از مهم ترین مواردی که معماران باید به آن توجه کنند، ارتفاع سقف تالار عروسی است. ارتفاع سقف هر چقدر بلندتر باشد، مزایای بیشتری را به همراه دارد. برای مثال، امکان استفاده از دوربین های فیلمبرداری و عکاسی کرین دار را راحت تر می کند.
مورد دیگری که در طراحی تالار عروسی نباید از نظر دور بماند، طراحی یک رختکن مناسب برای مهمانان است. هر چقدر این رختکن مجهزتر باشد، رضایت بیشتری را در پی دارد. بزرگ بودن فضای رختکن به همراه سیستم تهویه مطبوع و در نظر گرفتن جای مناسب برای کمدهای قفل دار، از موارد ضروری برای این فضا به حساب می آیند. جانمایی رختکن نباید به گونه ای باشد که نسبت به سالن اصلی دید داشته باشد، ولی در عین حال این محل باید در نزدیکی ورودی سالن قرار بگیرد. طراحی سالن اصلی عروسی، باید کاملا متناسب با ظرفیت آن باشد علاوه بر این، سالن باید به گونه ای طراحی شود که محل پذیرایی خانم ها و آقایان در عین حال که مجزا هستند، به یکدیگر نیز راه داشته باشند. داخل سالن اصلی باید قسمت هایی را به محل سرو نوشیدنی اختصاص داد. اگر معماران به طراحی و اجرای این قسمت از تالار عروسی دقت کنند، می تواند به عنوان لوکیشن عکاسی، مورد استفاده قرار بگیرد.
طراحی اتاق عقد تالار و ویژگی های آن
در طراحی تالار عروسی، اتاق عقد یکی دیگر از بخش هایی است که باید به آن توجه ویژه داشت. اختصاص دادن حداقل ۳۵ متر مربع برای این فضا ضروری است تا به راحتی بتوان در آن صندلی گذاشت. این قسمت از باغ تالار عروسی باید مجلل باشد ولی مجلل بودن بدین معنا نیست که طراحی به گونه ای باشد که در ذهن افراد ایجاد آشفتگی کند. استفاده از آرک های بیش از اندازه و سقف کاذب کوتاه، می تواند فضا را کوچک تر نشان بدهد که این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد چون متراژ اتاق عقد محدود است.
بهره گیری از رنگ های روشن در طراحی این محیط می تواند فضا را بزرگ تر نشان بدهد. استفاده از رنگ های تیره، فانتزی یا طرح های ساده، مناسب اتاق عقد نیست و معماران باید از به کار بردن آن ها جداً خودداری کنند. اختصاص دادن یک جایگاه ویژه برای نشستن عروس و داماد، این امکان را به مهمانان می دهد که بتوانند راحت تر آن ها را ببینند ضمن اینکه نتیجه بهتری برای عکسبرداری و فیلمبرداری در پی خواهد داشت. این جایگاه هر چه مجلل تر طراحی شود، قطعا بیشتر به چشم می آید. استفاده از گچبری های خاص با ترکیب رنگ آمیزی سفید و طلایی، همچنین شبیه سازی دیوارها مانند قصرها و کاخ ها، می تواند فضای جایگاه را متمایز و مجلل کند. برای اتاق عقد نیز مانند سایر قسمت ها باید تهویه مطبوع و سیستم گرمایشی و سرمابشی مناسب در نظر گرفت.
آشپزخانه تالار چقدر می تواند مهم باشد؟
آشپزخانه تالار عروسی در معرض دید قرار ندارد ولی این مسئله دلیلی بر طراحی غیر استاندارد این قسمت نیست. معماران در طراحی تالار عروسی، باید تمهیدات ویژه ای را برای این قسمت در نظر بگیرند. آشپزخانه تالار، یک آشپزخانه صنعتی محسوب می شود. در نتیجه باید فضای کافی داشته باشد ضمن اینکه اختصاص چربی گیر (روغن جمع کن) برای این فضا ضروری است. اتاق ظروف، دیگ شویی و ظرف شویی را برای این آشپزخانه نباید از یاد برد. همچنین فضایی را برای سردخانه میوه، سبزیجات و گوشت نیز باید مد نظر داشت. آشپزخانه تالار عروسی باید مطابق با استانداردهای اداره بهداشت طراحی شود از این رو، بررسی آخرین دستورالعمل ها مسئله ای ضروری است. توجه به تهویه هوا و بهره گیری از فن های صنعتی در فضای آشپزخانه بسیار اهمیت دارد و در طراحی و اجرای باغ تالار عروسی نباید بی توجه از کنار آن گذشت چون بوی غذا حسابی دردسرساز خواهد شد.
اهمیت محل سرو غذا در طراحی تالار
محل سرو غذا یکی از مهم ترین قسمت های تالار عروسی به حساب می آید که برخی از معماران نسبت به طراحی آن بی توجه هستند. محل سرو غذای مهمانان، باید در طراحی تالار عروسی جدا از سالن اصلی باشد. مساحت این فضا باید به گونه ای باشد که افراد بتوانند به راحتی نزدیک میز سلف سرویس راه بروند. برای این قسمت از تالار، باید چند ورودی در نظر گرفت تا مهمانان به آسانی بتوانند از برخی درها وارد و از برخی درگیر خارج شوند. اگر محدودیتی از نظر مساحت تالار عروسی وجود نداشته باشد، می توان یک سالن غذاخوری مجزا هم برای تالار در نظر گرفت.
نکاتی درباره سرویس بهداشتی تالار
سرویس بهداشتی باغ تالار عروسی باید در محلی مناسب و دور از سالن اصلی قرار بگیرد. سرویس بهداشتی در طراحی تالار عروسی نباید در مسیر باد، جانمایی شود چون بوی نامطبوع وارد سالن خواهد شد. استفاده از مرغوب ترین متریال و فن های قوی در زمان اجرای تالار عروسی برای این قسمت ضروری است. تعداد چشمه های توالت باید کافی باشد تا مهمانان در این قسمت بیش از اندازه معطل نشوند.
توالت فرنگی باید حتماً برای سرویس بهداشتی در نظر گرفته شود تا سالمندان به راحتی بتوانند رفت و آمد کنند. سرویس بهداشتی تا جای ممکن باید فاقد پله و در صورتی که اجبار برای گذاشتن پله در طراحی وجود داشته باشد، باید حتما رمپ با شیب ملایم، در نظر گرفته شود. سرویس بهداشتی کارکنان باید از سرویس بهداشتی مهمانان جدا باشد و ترجیحاً در نزدیکی رختکن و اتاق استراحت کارکنان قرار بگیرد.
اتاق مدیریت تالار کجا باشد؟
در طراحی تالار پذیرایی، باید فضایی را برای اتاق مدیریت مد نظر قرار داد. اتاق مدیریت باید به گونه ای طراحی شود که هیچ گونه دیدی نسبت به سالن اصلی نداشته باشد. همچنین جانمایی اتاق مدیریت را باید به گونه ای در طراحی قرار داد که امکان دسترسی به قسمت های مختلف تالار عروسی را به راحتی برای مدیر میسر کند.
نکاتی برای طراحی سالن اصلی تالار
سالن اصلی، به نوعی قلب تالار محسوب می شود و معماران در طراحی باغ تالار عروسی، باید برای این قسمت سنگ تمام بگذارند. برای طراحی و اجرای سالن اصلی، برخی استانداردها وجود دارد. برای مثال، در برخی دستورالعمل های اداره بهداشت اشاره شده که دیواره های سالن تالار عروسی باید به ارتفاع ۱۲۰ سانتی متر سنگ شود. متریال سنگ های دیوار نباید به گونه ای باشد که چشم را خسته کند یا در زمان نورپردازی، انعکاس نور به وجود بیاورد.
در زمان اجرای تالار عروسی، کف سالن اصلی باید از متریالی استفاده شود که لیز نباشد. موارد دیگری را در طراحی باغ تالار عروسی و اجرای آن باید مد نظر قرار داد. برای مثال، طراحی یک پیست رقص ضروری به نظر می رسد و معمولا مساحتی حداقل بین ۶۰ تا ۹۰متر مربع برای این منظور باید در نظر گرفته شود. این پیست رقص باید در طراحی و اجرا به گونه ای قرار بگیرد که مهمانان بتوانند به راحتی در حالت نشسته فضای آن را ببینند. نورپردازی در سالن اصلی تالار، بسیار حائز اهمیت است و باید با ظرافت و ذوق هنری انجام شود. علاوه بر این، تمهیداتی را برای سیستم صوتی و تصویری باید مد نظر قرار داد که می توان به اختصاص فضایی مناسب برای ویدئو پروژکتور اشاره کرد.
فضای ویدئو پروژکتور، باید به گونه ای طراحی شود که امکان مخفی کردن پرده نمایش قبل و بعد از دیدن کلیپ عروسی وجود داشته باشد. به غیر از موارد یاد شده، معماران می توانند در طراحی تالار عروسی، از جزئیات بیشتری بهره ببرند. برای مثال، روی سقف های بلند تالارها متناسب با سبک طراحی، می توان نقاشی های خاصی (پتینه کاری) را کشید و از سقف، چلچراغ های بزرگی را آویزان کرد تا فضا بیش از پیش مجلل شود.
ایمنی در طراحی تالار عروسی
معماران در طراحی تالار عروسی صرفاً نباید تمرکز خود را روی زیبایی بگذارند و مد نظر قرار دادن موارد دیگری چون ایمنی نیز ضروری به نظر می رسد. در هنگام طراحی باغ تالار عروسی، باید از آخرین ضوابط آتش نشانی آگاه شد و جانمایی های لازم را برای سیستم اطفای حریق مد نظر قرار داد. آبفشان های مخصوص باید به تعداد کافی و بر اساس ضوابط برای سقف ها در نظر گرفته شوند تا در صورت بروز آتش سوزی، احتمال تلفات و خسارات، به حداقل ممکن برسد. به طور کلی در تالارهای پذیرایی باید در فاصله هر ۳۰ متر، یک کپسول اطفای حریق جانمایی شود. در مجاورت تابلوهای برق و ورودی های اصلی، باید حتماً کپسول آتش نشانی وجود داشته باشد. در ساختمان های دو طبقه به بالا، طراحی پله فرار یکی از الزامات مهم به حساب می آید. درهایی که برای پله فرار نصب می شوند باید کاملا مطابق با ضوابط سازمان آتش نشانی باشند. تعداد و عرض درهای ورودی سالن پذیرایی، باید متناسب با ظرفیت هر فضا در نظر گرفته شود.
اهمیت فضای سبز در طراحی تالار عروسی
یکی از مهم ترین قسمت های تالار به ویژه باغ تالار عروسی، محوطه و فضای سبز آن محسوب می شود. هر چقدر که نمای تالار عروسی و طراحی داخلی آن خوب باشد، کافی نیست و باید به محوطه و فضای سبز نیز توجه ویژه ای داشت. انتخاب گیاه در محوطه باغ تالار عروسی باید بر اساس در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی محل قرارگیری تالار باشد. به طور کلی، گیاهانی که برای محوطه تالار عروسی و باغ تالار عروسی انتخاب می شوند باید کمترین دردسر را به همراه داشته باشند.
استفاده از درختان میوه و گیاهانی که گرد افشانی زیادی دارند، برای محوطه باغ عروسی پیشنهاد نمی شوند. باید توجه داشت که در مسیرهای رفت و آمد از کاشت گیاهان تیغ دار اجتناب کرد چون انجام این کار دردسرهای زیادی را برای مهمانان به همراه دارد. برای مثال، استفاده از گیاهانی چون زرشک زینتی، پراکانتا، نسترن و…، در مسیرها و کنار صندلی ها توصیه نمی شود.
علاوه بر این، گیاهی چون پامپاس گراس، باید ترجیحاً در نزدیکی برکه کاشته شود تا در زمان گردافشانی مشکلاتی را به وجود نیاورد. کاشت این گیاه بیشتر در لوکیشن عکاسی عروس کاربرد دارد و در باغ تالار پذیرایی چندان جایگاهی ندارد. در مناطق بادخیز، علاوه بر تمهیدات ساختمانی، باید حتماً از درختان و گیاهان به عنوان بادشکن برای فضای اطراف باغ تالار عروسی بهره گرفت. فقط باید این مسئله را مد نظر داشت که درختان و گیاهانی که برای این منظور انتخاب می شوند، حداکثر مقاومت را داشته باشند تا نشکنند و ایجاد مشکل نکنند.
علاوه بر محوطه، در طراحی داخلی نیز می توان از گیاهان آپارتمانی بهره گرفت البته افراط در استفاده از این گیاهان توصیه نمی شود چون فضای داخلی به اندازه کافی با گل های شاخه بریده معمولاً تزیین می شود. گیاهان آپارتمانی اگر به شکل دیوار سبز در ورودی تالار جانمایی شوند، فضا مطلوب تر خواهد شد. استفاده از گلدان در نزدیکی فضای سرو غذا و در نزدیکی آشپزخانه توصیه نمی شود چون می تواند مشکلات بهداشتی را به همراه داشته باشد.
ابعاد گلدان هایی که در دکوراسیون داخلی تالار عروسی به کار می روند باید به گونه ای باشد که امکان دسترسی کودکان را به خاک داخل گلدان به حداقل ممکن برساند. از قرار دادن گلدان در مسیرهای عبور و مرور به ویژه در نزدیکی ورودی ها باید خودداری کرد چون در زمان بروز حوادث، مشکلات جدی برای خروج ایجاد خواهد شد. کلیه گیاهانی که برای زیباسازی داخل تالار عروسی یا محوطه باغ عروسی انتخاب می شوند نباید سمی باشند. برای مثال، استفاده از گیاهی چون خرزهره در محوطه باغ عروسی توصیه نمی شود.
چنانچه علاقه مند هستید دکوراسیون داخلی فضای مورد نظر خود را با استفاده از جدیدترین نسل دیوار پوش های پی وی سی تغییر دهید می توانید با ما در تماس باشید. همچنین می توانید ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید. جهت دیدن نمونه کارهای ما می توانید اینجا کلیک کنید.